Mindfulnessövningar

Alla klienter som vill får fri tillgång till 10 mindfulnessövningar för nedladdning.

Övningarna är en del av mitt mindfulnessprogram ”Mindfulness för ett värdefyllt liv” (klicka här för min andra hemsida Mindgarden) men de passar utmärkt att öva med i terapi också.

Följande övningar ingår:

Spår 1: En introduktion till mindfulness och information inför övningarna.

Spår 2: Kroppsskanning, en övning där du metodiskt och medvetet uppmärksammar din kropp från tår till huvud.

Spår 3: Medveten närvaro (mindfulness) med andningen, en övning som innehåller de grundläggande stegen i mindfulness.

Spår 4: Medveten närvaro med känslor, en övning du kan använda när du känner dig fast i starka känslor såsom ilska, rädsla, skam, ångest, ledsenhet etc.

Spår 5: Benämning av tankar och känslor. I den här övningen är du närvarande med andningen och benämner tankar och känslor allteftersom de uppstår.

Spår 6: Medveten närvaro med ljud. En övning där du medvetet uppmärksammar ljud, en bra träning i att vara närvarande här och nu.

Spår 7: Öppen medvetenhet, en övning där du flexibelt observerar vad som helst som dyker upp inom och runt omkring dig, ögonblick för ögonblick. En av de svårare övningarna, men som ger stor utdelning vid regelbunden träning.

Spår 8: Det vita rummet, en övning som hjälper dig att låta dina tankar komma och gå enkelt och naturligt, utan att fastna i dem.

Spår 9: Det observerande självet, en övning som för dig i kontakt med den närvarande och medvetna aspekten av dig själv.

Spår 10: Vänlighetsnäring, en övning i att medvetet uppmuntra och ge näring till vänlighet, både mot dig själv och andra. Vänlighet öppnar upp hjärtat och är något du aktivt kan välja att utveckla mer och mer.