Samtalsterapi

  • Går du igenom en kris eller förändringsperiod och behöver trygghet och vägledning på vägen?
  • Har du dålig självkänsla, ångest, känner dig nedstämd eller orolig?
  • Vill du ta reda på vad du egentligen vill och tycker är viktigt i livet?
  • Har du relationer med komplikationer och behöver nya perspektiv?
  • Upplever du sorg, oro eller stress?
  • Känner du dig otillfredsställd i livet fastän du i stort sett har allt?

Med terapi får du kraft och stöd att förändra det som är svårt. Du får hjälp att hantera din situation och utrymme till att sakta ner och ta upp det som är viktigt för dig. 

Beroende på vad du söker hjälp för riktar vi i terapin in oss på ditt liv här och nu och framåt, men även på din bakgrund för att förstå vad du bär med dig som eventuellt skapar svårigheter än idag. Vi lyssnar in på vilken riktning du vill gå i och möter det med respekt och medkänsla och skapar därmed förutsättningarna för att du ska kunna göra medvetna val i nuet och för framtiden. Under terapins gång får du förhållningssätt för att hantera olika situationer, tankar, känslor och beteenden, och redskap för att komma i kontakt med din egen inre omtanke och stabilitet.

Så här startar vi

Vi bokar ett första samtal och går igenom din nuvarande situation och vad som för dig till terapi. Du och jag får tillfälle att träffas och du kan ställa frågor och be­rätta vad du vill få ut av terapin. Om samtalet känns bra för dig bokar vi sedan en ny tid och fortsätter terapisamarbetet.

Terapi kan pågå under kortare och längre tid, och jag arbetar med både kort och lång terapi och stödjande samtal beroende på din bakgrund, dina behov och dina mål.

Jag ger också individuell mindfulnessinstruktion och guidning, för dig som vill fokusera på mindfulness och närvaroträningens alla fördelar. I terapi är det vanligt att träffas en gång i veckan för att sätta igång processen, och att senare i terapin glesa ut mellan träffarna.

Praktisk information

Första träffen är ett prova-på samtal till ett reducerat pris om 500 kr.

Därefter 900 kr/50 min session. 

Jag håller även digitala möten/telefonsessioner och du som bor längre bort eller inte har möjlighet att komma till mottagningen är välkommen att kontakta mig.

Samarbeten

Du kan också beställa sessioner hos mig genom Benify och Actiway om din arbetsgivare har avtal med dem. Sök på ”Rebecka Bobst Samtalsterapi” i deras portaler.